16 januari, een maandagavond in 1888, is de startdatum van onze harmonie. De eerste bijeenkomst had plaats in zaal ‘’Kijk Uit’’ aan de Lange Molenstraat in Vilvoorde. Hier richtte een groepje mannen een muziekmaatschappij op die de welluidende naam ’’Cecilia’’ meekreeg.

Op zondag 10 april 1888 organiseert de harmonie haar eerste uitstap in de straten van Vilvoorde onder de leiding van Dhr. Van Eeckhout. Deze groep bestond toen uit een ploeg van 30 muzikanten.

Tot in het jaar 1967 begeleidde de harmonie jaarlijks 3 processies met aangepaste muziek. Nadien, bij het wegvallen van deze activiteiten, is men gestart met een jaarlijks concert in de kerk van O.L.Vrouw van Goede Hoop in Vilvoorde. 

Tijdens deze jaarlijkse eucharistieviering worden de overleden leden en muzikanten van de maatschappij op passende wijze herdacht.

Zoals alle verenigingen kende onze harmonie ook hoogte- en laagtepunten. Deze momenten vielen heel dikwijls samen met het veranderen van dirigent. Zo was het in 2001 niet anders. Kort na het vertrek van dirigent Paul Schoovaerts heeft de harmonie een moeilijke periode doorgemaakt. Men merkte dit vooral aan het afhaken van verschillende muzikanten en aan de daaraan gekoppelde afnemende aanwezigheden op de wekelijkse repetities.

Het bestuur heeft begin 2002 contact opgenomen met de huidige dirigente, Krista Verelst. Dankzij Krista is onze vereniging er in geslaagd om meerdere jonge muzikanten aan te trekken en hen wekelijks gepassioneerd muziek te laten beleven in een ontspannen sfeer.

Wij repeteren op maandagavond in de zaal onder de kerk Far West, gelegen in de Gevaertstraat 26 te Vilvoorde. Deuren van ons repetitielokaal open om 18u35.

Ceciliaantjes (jeugd) repeteren van 18u45 tot 19u40.

Volwassenen repeteren van 19u45 tot 22u00.

Het is tijdens deze herhalingen dat je steeds iemand van het bestuur kan aanspreken. Interesse om even iets uit te proberen op één of ander instrument? Kom gerust af, het is tof om er bij te horen!

Document ; Historiek van de harmonie