top of page

​16 januari, een maandagavond in 1888, is de startdatum van onze harmonie. De eerste bijeenkomst had plaats in zaal ‘’Kijk Uit’’ aan de Lange Molenstraat in Vilvoorde. Hier richtte een groepje mannen een muziekmaatschappij op die de welluidende naam ’’Cecilia’’ meekreeg.

 

Op zondag 10 april 1888 organiseert de harmonie haar eerste uitstap in de straten van Vilvoorde onder de leiding van Dhr. Van Eeckhout. Deze groep bestond toen uit een ploeg van 30 muzikanten.

 

Tot in het jaar 1967 begeleidde de harmonie jaarlijks 3 processies met aangepaste muziek. Nadien, bij het wegvallen van deze activiteiten, is men gestart met een jaarlijks concert in de kerk van O.L.Vrouw van Goede Hoop in Vilvoorde.

 

Tijdens deze jaarlijkse eucharistieviering worden de overleden leden en muzikanten van de maatschappij op passende wijze herdacht.

 

Op de nieuwjaarsreceptie 2020 kondigde dirigent Krista Verelst aan dat ze stopte met dirigeren. Een moeilijke beslissing. Het lenteconcert van 2020 moest het spetterende afscheidsconcert worden. Helaas stak corona hier stokken in de wielen. Alle activiteiten, dus ook dit concert, werden afgelast. Al was er geen afscheidsconcert, er was een nieuwe dirigent nodig!

Het bestuur startte met de zoektocht, en na enkele online sollicitaties was Pieter Leemans gekozen als opvolger.

Van zodra de coronaregels het toelieten werden de repetities opnieuw gestart. Na enkele wegens corona geannuleerde concerten, was het eindelijk raak op 21 november 2021. Het eerste concert met Pieter als dirigent!

We spelen liefst van al echte harmoniestukken en ook een stuk filmmuziek mag er zeker bij.

 

​Wij repeteren op maandagavond in de St Jozef kerk Far West, gelegen in de Gevaertstraat 26 te Vilvoorde. Deuren van ons repetitielokaal open om 19u30

 

We repeteren van 19u45 tot 22u00 (21u00 voor de jongste jeugd). Kom gerust eens luisteren, en hopelijk kriebelt het om mee te doen. Er is steeds iemand van het bestuur aanwezig om je mee wegwijs te helpen.

Indien je muziekschool volgt en je academie toelaat om het samenspel (vanaf middelbaar 3.1) bij een pARTner te doen, kan je ook bij ons terecht. Zo werken we samen met de academie voor Muziek, woord en dans van Vilvoorde. Voor meer info neem zeker contact op!

Document ; Historiek van de harmonie

bottom of page