top of page

Pieter Leemans

Pieter Leemans begon zijn muziekstudies aan de Sint-Truidense Academie.

Op 15-jarige leeftijd koos hij definitief voor de muziek en stapte hij over naar de Kunsthumaniora te Brussel. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel behaalde hij achtereenvolgens eerste prijzen notenleer, dwarsfluit en kamermuziek. Hij studeerde er dwarsfluit bij wijlen Michel Lefèbvre en Frank Hendrickx. Hij vervolmaakte zich op binnen- en buitenlandse masterclasses bij o.a. wijlen Emiel Biesen, Gaby Van Riet, Marieke Schneemann en Patrick Gallois. Hij musiceerde met o.a. het strijkersensemble van het “Orchestre Philharmonique de Liège et de la Communauté Française” en het “Collegium Instrumentale Brugense” o.l.v. Patrick Peire.

 

In 1998 behaalde hij het Diplôme Supérieur de Flûte Traversière bij Jean-Michel Tanguy aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. In 2000 behaalde hij tenslotte het Diplôme Supérieur de Musique de Chambre aan datzelfde instituut bij o.a. Dhr. Bausier en Derijckere.

 

Hij was leraar dwarsfluit aan de stedelijke muziekacademies van Sint-Truiden, Sint-Pieters-Woluwe, en aan de muziekacademies van het gemeenschapsonderwijs van Etterbeek, Schaarbeek en Voeren. Sinds 2006 is hij directeur van de gemeentelijke academie voor muziek & woord te Tessenderlo. Als dirigent was hij actief bij korpsen in Blanden en Herk-de-Stad.

 

In augustus 2020 nam hij de dirigeerstok over van Krista Verelst.

DSC05430 2.jpeg
bottom of page